Husums discgolfbana – Husum


husum2


Antal hål: 18+3 (två slingor)

Medellängd: 97 m


Beskrivning (2008-06-29):

Husums discgolfbana är ett skolexempel på hur en välskött discgolfbana kan se ut. De perfekt gjutna betongutkastplatserna är i sammanhanget ett kapitel för sig. En dekorativ finess är de ingjutna småstenarna som anger hålnumren. Detta och mycket annat vittnar om ett långsiktigt tänkande och det märks att inspiration är hämtad från Skellefteå och Discgolfterminalen.

Unikt för Husum är det faktum att klubben lyckats så bra med att rekrytera ungdomar till sporten. Man har faktiskt i princip lyckats samla hela orten runt projektet. Här finns något att lära andra klubbar i landet. Ett mycket nära samarbete med den intilliggande skolan är enligt uppgift en av ingredienserna till framgången.

Banläggningen är väl utförd då områdets fulla potential utnyttjats till fullo. Banans första halva är något juniororienterad och utmärks av några väl korta hål (vilket i och för sig kan vara en bidragande orsak till den goda juniorrekryteringen). Med den stora fabriken som fond och närheten till Husån skapas en dramatisk inramning som utnyttjas också i själva banan. Den enorma betongtub som förser pappersbruket med vatten fungerar som spektakulär OB-linje på hål 10 och 11. Speciellt det förra är ett spännande hål där vattnet till vänster utgör en andra OB-linje av mer oförlåtlig karaktär.

Hål 9 bör också nämnas som ett Discgolfguides favorithål. Uppe på en höjd kastar man ner i en gryta. Om friska havsvindar är rådande kan vad som helst hända. Ett ställverk på hålets högra sida kan medföra om inte total mörkläggning, så ändå svarta plumpar i protokollet.

Det ska bli intressant att följa Husums fortsatta utveckling och inte minst den plantskola av nya discgolfare som växer upp och frodas i trakten. En sak är säker – i Husum har discgolfen kommit för att stanna.

Hans Hellström
Discgolfguide.se


Bankarta:

http://img.laget.se/2325633.pdf


Vägbeskrivning:

Ligger mitt i Husums samhälle, vid Husumskolan.

http://koordinater.se/intressepunkt.aspx?poiid=46177

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s